Dennis Lindholm

Bor i Karise

Årgang 1973

Malermester


faxe byraad dennis lindholmFødt i 1973
Malermester og medejer af malerfirmaet Jacobsen & Ringvei's Eftf.
Bestyrelsesmedlem i Danske Malermestre
Bestyrelsesmedlem i Københavns Malerlaug

Næstformand i Liberal Alliance Faxe og kandidat til kommunalvalget i 2013 og 2017


Vores familie bor i Karise og tæller min hustru Susanne, to børn og to hunde. 

Vi kommer oprindeligt fra Ishøj og flyttede til Faxe Kommune i XX fordi vi gerne ville have, at vores børn skulle vokse op i et landsbymiljø og gå i en skole, hvor man kendte de andre forældre i klassen. Vi havde også et ønske om at finde en ejendom, hvor der var plads til at vi kunne drive virksomhed.

Bare lige for at punktere et par fordomme om Liberal Alliance, så er jeg veganer og dyrker yoga og er absolut ikke millionær. Så er det ligesom på plads...


Hvorfor engagere sig i lokalpolitik i Faxe Kommune?

Når jeg ser, at vi rutcher ned i statisikkerne år efter år, så er der grund til at råbe vagt i gevær. 

Vi mister arbejdspladser og vi mister indbyggere. Vi mister indtæger og vi mister velfærd. Alle mærker det! Vi mangler pædagoger i skoler og daginstititutioner, vi mangler sosu'er, der tager sig af vores ældre og vi mangler nogle ansvarlige mennesker, der tager hånd om at der kommer penge ind i kassen. Vi har hverken erhverschef, turistchef eller landidstriksudviklingschef her i Faxe Kommune. 

Nogen bliver nødt til at tage kampen for en friere og rigere Faxe Kommune, og jeg glæder mig til at blive de selvstændige erhvervsdrivendes stemme i byrådet i Faxe Kommune.


Hvorfor Liberal Alliance? 

Jeg ER liberal! Jeg har været med i Liberal Alliance siden dengang, hvor partiet stod til 0% i meningsmålingerne - og der er ikke andre partier i Danmark med en liberal agenda. Derfor har det også været naturligt for mig at kaste mig ind i kampen for at styrke vores lokalsamfund. 

Liberal betyder frihed. Det giver ganske enkelt ingen mening, at staten skal blande sig i alt og tilrettelægge alt for borgerne. Vi er for søren da voksne mennekser og det er jo næsten ikke grænser for, hvad vi efterhånden har regler og love om. Det er ikke velfærd. Det er kvælfærd!

Vi har brug for frihed til at leve og udvikle og arbejde og skabe fremdrift. Vi har ikke brug for unødvendigt bureaukrati, uendelige mængder af besynderlige særskatter og afgifter og offentlige prestigeprojekter. 


Tre vigtige lokale mærkesager?

Bedre forhold for erhvervslivet

Jeg er selvstændig håndværker og derfor ligger erhvervslivets vilkår mig meget på sinde. 

Faxe Kommune ligger i bunden af Dansk Industri og Dansk Erhvervs statistikker og vi har blandt andet har nogle af Danmarks længste sagsbehandlingstider på byggetilladelser. Det betyder at der går 2-3 måneder før fru Jensen får tilladelse (eller afslag?) på at bygge en carport eller udestue. Han bliver ofte kun faktureret 5-6 timers sagsbehandlingstid på kommunen, men til gengæld er der 10-12 ugers ventetid, så papirerne ligger i kø i meget lang tid. Danmarks bedste kommuner har under en uges sagsbehandlingsstid så måske skulle vi kigge dem lidt over skuldrene. 

Og så er der hele det besynderlige Eco Valley-erhvervsprojekt, som er et rigtigt skrivebordsprojekt der foreløbigt har kostet mere end 50 millioner. Det er rigtigt mange penge, som kommunen har skudt ind i et projekt uden at undersøge om der er kunder til at købe grundene - og det er der jo ikke, for Eco Valley ændrer hele tiden form og priser og ingen kan egentligt finde ud af, hvad der foregår ude på Danmarks dyreste mark.

Flere tilflyttere og færre fraflyttere

Vores familie har selv valgt Faxe Kommune som vores hjem. Vi valgte landlivet og alle de muligheder, som det giver os som både familie og erhvervsdrivende

Gang i erhvervslivet

Faxe Kommune rasler ned af ranglisten i de undersøgelser som Dansk Erhverv og Dansk Industri har lavet om erhversklima og erhvervsvenlighed. 

I 2016 ligger vi blandt de 20% dårligste kommuner. Det er simpelthen ikke godt nok! 

Det undrer mig virkeligt, at der ikke er en erhvers-, turisme og landdistriksudviklingsansvarlig i kommunen. Hvem har ansvaret for at koordinere og evaluere kommunens samarbejder med blandt andet Business Faxe Copenhagen, Visit Sydsjælland-Møn og LAG Sydsjælland? 

Vi betaler de kommercielle foreninger millioner af kroner for at løse opgaverne, og jeg synes ærligt talt ikke, at resultaterne er imponerende. 

Jeg vil arbejde for, at vi får en 'udviklingsmuskel', der er foranket i den kommunale administration og som kæmper virksomhedernes sag. Det handler om at skabe højere tilfredshed, flere arbejdspladser og flere penge i kommunekassen. 

Rent lavpraktisk skal vi have kigget på rammevilkårene. Et konkret eksempel ersagsbehandlingstiderne, hvor det f.eks. tager 6-12 uger at få behandlet en byggeansøgning, hvilket er igen er i den allerdårligste ende af skalaen. 


 

Vi har brug for din hjælp

Kom og vær med Med

Liberal Alliance Faxe er en lokalforening i kraftig vækst og med et stærkt sammenhold.

Vil du gerne have mere frihed og gang i væksten i Faxe Kommune?
Vil du have mere nærdemokrati?
Vil du gerne være en del af et netværk med klare liberale værdier?

Så støt Liberal Alliance med et medlemsskab, en donation eller hjælpende hænder.