Kenneth M. Nielsen

18451711 1984140708486964 8082501831072436639 oÅrgang 1974
Arbejder som IT arkitekt hos Microsoft

Spidskandidat for Liberal Alliance Faxe ved kommunalvalget i 2017.


Jeg bor i Vester Egede sammen med min hustru Lotte, vores to børn og hunden Bailey.

Lotte og jeg boede tidligere i København, men da vi fik tvillinger i 2005 ville vi gerne have et hus med masser af plads og en stor have. 

Vi ønskede at finde et sted med smuk natur, højt til himlen og ikke mindst gode transportforhold, da mit arbejde var - og stadigt er - i København. 

Vi faldt pladask for et hus i Vester Egede. Vi nyder at bo tæt på Gisselfelds skove og kun et kvarters kørsel til stranden i Faxe Ladeplads og Strandholm. Og det er ren luksus, at det kun tager få minutter at komme fra vores hjem til motorvejsafkørslen i Rønnede. 

Hvorfor engagere sig i lokalpolitik i Faxe Kommune?

Jeg synes, at Faxe Kommune er et skønt sted, så det ærgrer mig at vi ligger i bunden af så mange undersøgelser om erhvervsklima og beboertilfredshed. Det kan og skal vi gøre bedre! 

Og da jeg er et engageret menneske, der gerne vil efterlade et bedre samfund til de kommende generationer, så er jeg også klar til at tage kampen op og gøre en forskel i lokalpolitik. 

Jeg er sikker på, at vi kan udnytte borgernes penge bedre og sikre en bedre kernevelfærd og samtidigt sænke kommuneskatten og grundskylden. Midlerne hedder mindre bureaukrati, mere selvbestemmelse og et skarpt fokus på omkostningerne. 

Hvorfor Liberal Alliance? 

Der er kun ét parti i dansk politik, der har en konkret plan for at give mere frihed til borgerne og mindre bureaukrati til de offentligt ansatte.

Den offentlige sektor er blevet alt for stor og omklamrer individet ved at sætte grænser for næsten alt. Enhver handling skal reguleres og registreres ned i mindste detalje, og det skaber hverken værdi eller sikkerhed for borgerne. Tværtimod!

Tre vigtige lokale mærkesager?

Økonomisk ansvarlighed

Jeg er meget optaget af at vi ikke klatter borgernes penge væk.

Når kommunen administrere et budget på mange millioner kroner kan det måske virke som småpenge, når byrådet bevilliger 364.000 til en kultur-app eller en million til et reklameskilt ved Eco Valley og Stop37 - men for borgerne er det rigtigt mange penge, når de samtidigt oplever at servicen bliver forringet og landsbyerne afvikles.

Flere indbyggere i Faxe Kommune

Jo flere vi bor i kommunen - jo flere er vi om at dele omkostningerne til vedligeholdelse af veje, drift af biblioteker, anlæg af legeplader og alle de andre omkostninger. 

For at tiltrække flere tilflyttere er det vigtigt, at vi har velfungerende institutioner og skoler, der dækker familiernes behov - også selv om arbejdstiden ligger udenfor normal kontortid. 

Levende lokalsamfund, arbejdspladser og et rigt foreningsliv er også med til at tiltrække nye borgere.

Faxe kommune har et utroligt levende og rigt foreningsliv, desværre er det først noget man finder ud af hvis man opsøger det og gør en indsats.

De mange frivillige og foreningerne skal HELT frem i foreste række, så disse kan være med til at tiltrække flere resourcesærke familier og borgere

Gang i erhvervslivet

Faxe Kommune rasler ned af ranglisten i de undersøgelser som Dansk Erhverv og Dansk Industri har lavet om erhversklima og erhvervsvenlighed.

I 2016 ligger vi blandt de 20% dårligste kommuner. Det er simpelthen ikke godt nok! 

Det undrer mig virkeligt, at der ikke er en erhvers-, turisme og landdistriksudviklingsansvarlig i kommunen. Hvem har ansvaret for at koordinere og evaluere kommunens samarbejder med blandt andet Business Faxe Copenhagen, Visit Sydsjælland-Møn og LAG Sydsjælland?

Vi betaler de kommercielle foreninger millioner af kroner for at løse opgaverne, og jeg synes ærligt talt ikke, at resultaterne er imponerende.

Jeg vil arbejde for, at vi får en 'udviklingsmuskel', der er foranket i den kommunale administration og som kæmper virksomhedernes sag. Det handler om at skabe højere tilfredshed, flere arbejdspladser og flere penge i kommunekassen. 

Rent lavpraktisk skal vi have kigget på rammevilkårene. Et konkret eksempel ersagsbehandlingstiderne, hvor det f.eks. tager 6-12 uger at få behandlet en byggeansøgning, hvilket er igen er i den allerdårligste ende af skalaen. 

Tags: Kenneth M. Nielsen

Læserbreve, kommentarer og artikler af Kenneth M. Nielsen


 

Vi har brug for din hjælp

Kom og vær med Med

Liberal Alliance Faxe er en lokalforening i kraftig vækst og med et stærkt sammenhold.

Vil du gerne have mere frihed og gang i væksten i Faxe Kommune?
Vil du have mere nærdemokrati?
Vil du gerne være en del af et netværk med klare liberale værdier?

Så støt Liberal Alliance med et medlemsskab, en donation eller hjælpende hænder.