Morten Haupt-Hansen

MortenSHFødt i 1974
Serieiværksætter: Driver byggefirma og ejendomsformidling samt en konsulentvirksomhed indenfor ledelses- og personaleudvikling og rekruttering og vikarformidling.


Da min kæreste og jeg skulle flytte sammen i 2015 faldt valget på Haslev.

Hun kom fra Køge-egnen og jeg stammer fra Karrebæksminde, så vi mødtes så at sige på midten. Huspriserne er lave i Faxe Kommune og det giver os et økonomisk råderum til at leve det liv, vi ønsker os. 

Vi har begge børn fra tidligere forhold, så Haslev var et oplagt valg som base for vores fælles hjem, da der går regionaltog mod både Køge og Næstved og der desuden var et aktivt byliv med biograf, butikker og caféer.


Hvorfor engagere sig i lokalpolitik i Faxe Kommune?

Jeg kan godt lide at være med til at skubbe tingene igang. Jeg vil gerne ændre noget og være med til at præge udviklingen i vores lokalsamfund. 

Som tilflytter synes jeg, at det virker som om at Faxe Kommune virker lidt træt. Jeg savner begejstring og modet til at gå nye veje. 

Der er tydeligvis en del ting, der ikke virker optimalt og hvis noget ikke fungerer så må man jo skifte kurs. 


Hvorfor Liberal Alliance? 

Jeg er stor tilhænger af den personlige frihed.

Jeg bryder mig ikke om at det offentlige skal regulere og kontrollere mit liv i mindste detalje. Jeg er et voksent menneske, der kan træffe mine egne valg. 

Før jeg blev selvstændig arbejdede jeg som konsulent i et jobcenter. Her oplevede jeg i meget høj grad, hvordan borgerne skulle tilrette sig et tungt administrativt system - uden at det gav den store værdi til hverken arbejdssøger, arbejdsgiver eller samfundet.

Liberal Alliances politik giver god mening og skaber rum til at mennesker kan leve deres liv, som de vil.

Jeg vil gerne arbejde for at overføre den nationale liberale politik over til de forhold, der gælder her i Faxe Kommune. 


Tre vigtige lokale mærkesager?

Styrkelse af erhvervslivet.

Jeg undrer mig over, at en kommune der har så fantastisk beliggenhed har så svært ved at tiltrække nye virksomheder.

Det virker som om erhvervsfremmeindsatsen er stivnet og personligt synes jeg det virker lidt kunstigt at overlade så vigtigt et område til foreningen Business Faxe Copenhagen frem for at lave en aktiv indsats, der er forankret i kommunen.

I nabokommunerne arbejdes der helt anderledes aktivt for at udvikle et attraktivt erhvervsklima, og jeg kan godt være alvorligt bekymret for om Faxe Kommune bliver endnu mere klemt på evnen til at tiltrække og udvikle arbejdspladser. 

Private arbejdspladser er den økonomiske motor, der får samfundet til at løbe rundt, så det er virkeligt vigtigt, at vi får skabt både bedre rammevilkår og bedre erhvervsservice og ikke mindst får forbedret kommunens ry og rygte. 

Tiltræk tilflyttere

Faxe Kommune har mange gode ting at tilbyde tilflyttere, men der er også ting, som gør at man måske vælger området fra

Når man som børnefamilie leder efter et sted at slå sig ned, så er skolerne i lokalområdet af største betydning. Vi kiggede på hus i flere af omegnsbyerne, men da skolestrukturen her i kommunen betyder, at vores børn kan ende på forskellige skole i de sidste skoleår, så valgte vi alt andet end Haslev fra. Vi ønsker at vores børn skal have mulighed for at møde de samme kammerater i skolen, i fodboldklubben og hjemme i villakvarteret. 

Det virker også som om man i Faxe Kommune har en politik om at fjerne de offentlige servicefunktioner i omegnsbyerne, så der hverken er bibliotek eller borgerservice tilbage. Det vil jeg gerne lave om på.

Borgerne frem for systemet 

Der har været en række sager hvor borgere og kommune har været på kollisionskurs. Nogle gange har der været sået tvivl om, hvorvidt Faxe Kommune har valgt at bøje loven for at gennemtvinge politiske løsninger. Den slags må ikke forekomme. Vi skal kunne have tillid til, at kommunen varetager borgernes interesser. 

Aktuelt bliver der stillet spørgsmål ved, om der er juridisk grundlag for at gennemtvinge spildevandsrensning i det åbne land. Faxe Kommune fastholder, at der ikke er mulighed for at dispensere på baggrund af direkte målinger selv om der i Slagelse Kommune er blevet gennemført netop den procedure med miljøministeriets velsignelse. Her i Faxe Kommune vil tvangskloakeringen betyde, at 1.800 husstande vil få en regning på 80.000 - 120.000 kroner. Det er rigtigt mange penge for en almindelig familie! 


 

Vi har brug for din hjælp

Kom og vær med Med

Liberal Alliance Faxe er en lokalforening i kraftig vækst og med et stærkt sammenhold.

Vil du gerne have mere frihed og gang i væksten i Faxe Kommune?
Vil du have mere nærdemokrati?
Vil du gerne være en del af et netværk med klare liberale værdier?

Så støt Liberal Alliance med et medlemsskab, en donation eller hjælpende hænder.